Τέρμα οι εκπτώσεις – Επεκτείνοντας το δίκτυο της Κοινωνικά Υποστηριζόμενης Γεωργίας

Τέρμα οι εκπτώσεις – Επεκτείνοντας το δίκτυο της Κοινωνικά Υποστηριζόμενης Γεωργίας

H συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο Φοιτητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου στις Βούτες (χάρτης)

την Παρασκευή 27 Μάρτη, στις 18:00, με προσυγκέντρωση στις 17:45.

Ξεκινώντας από τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή, στοχεύουμε στη λήξη των εκπτώσεων από καταναλωτές και παραγωγούς που οδηγούν σε μη-βιώσιμες καλλιεργητικές πρακτικές.

Συζητάμε:

1) το παράδειγμα της ομάδας της Κοινωνικά Υποστηριζόμενης Γεωργίας του Ηρακλείου, η οποία σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς, υλοποιεί τον τελευταίο χρόνο διανομές ποιοτικών οικολογικών προϊόντων,

2) τις δυνατότητες διχοτόμησης του κυττάρου της Κοινωνικά Υποστηριζόμενης Γεωργίας, δημιουργώντας μία αντίστοιχη ομάδα στο Πανεπιστήμιο από νοικοκυριά που επιθυμούν να τρέφονται υγιεινά, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζουν τοπικούς καλλιεργητές μικρής κλίμακας που σέβονται την καλλιεργήσιμη γη, και

3) τη διαδικασία παραγγελιών και διανομής.

Στόχος μας να αναπτυχθούν δημιουργικές σχέσεις γνωριμίας, εμπιστοσύνης, αλληλοκατανόησης και υποστήριξης με τους παραγωγούς των προϊόντων, οι οποίες θα σημάνουν το τέλος των εκπτώσεων!

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν μέλη (νοικοκυριά και παραγωγοί) της ομάδας της Κοινωνικά Υποστηριζόμενης Γεωργίας του Ηρακλείου. Θα έχουμε τη δυνατότητα να γευτούμε προϊόντα παραγωγών.

Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο του καλέσματος και να δείτε την αφίσα της εκδήλωσης.