Φεστιβάλ Εν Οίκω 2013

Φεστιβάλ Εν Οίκω 2013

Τα Ζιζάνια θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ Εν Οίκω που θα πραγματοποιηθεί 12, 13 και 14 ιούλη  στο πάρκο Γεωργιάδη στο κέντρο του Ηρακλείου και σας προσκαλούν να το επισκεφθείτε και να λάβετε μέρος στις ποικίλες δραστηριότες που θα γίνουν στο φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ φέτος έχει λίγο διαφορετική οργάνωση, καθώς οι συμμετέχοντες και τα δρώμενα έχουν οργανωθεί σε θεματικά “χωριά”. Θα μας βρείτε στο χωριό Πληροφορίας (δείτε το χάρτη στο τέλος της σελίδας) όπου θα έχουμε στημένο τον πάγκο μας. Στον πάγκο θα υπάρχουν σπορόφυτα από παραδοσιακές ποικιλίες προς ελεύθερη διάθεση και ενημερωτικό υλικό, όπως έχει προκύψει από την εμπειρία μας. Ελάτε να υιοθετήσετε μικρά φυτά, να απολαύσετε τους καρπούς τους και τέλος να συλλέξετε τους πολύτιμους σπόρους τους για του χρόνου.

Οι εκδηλώσεις των Ζιζανίων είναι συγκεντρωμένες στην Κυριακή και έχουν ως εξής:

Κυριακή 15/7

12:00-1:00: “Εργαστήριο Αστικής Καλλιέργειας, Κατασκευή παρτεριού” (χωριό Πληροφορίας)

17:00-19:00: Παρουσίαση & συζήτηση με θέμα “Κοινοτικά Υποστηριζόμενη Γεωργία (CSA): Ένα μοντέλο άμεσης συνεργασίας παραγωγών και καταναλωτικού κοινού”. Συντονιστής: Δ. Κορνάρος (χωριό Πρακτικής Οικολογίας)
Περισσότερα…

 

Λίγα λόγια για το Εν ΟίκωΧάρτης ΕΝ Οίκω 2013

“Η συνάντηση «εν οίκω»  είναι μία ετήσια γιορτή που στόχο  έχει την αφύπνιση και ενημέρωση σε θέματα οικολογίας, βιώσιμης ανάπτυξης, οικοτεχνίας, τοπικής οικονομίας και αυτοδιαχείρισης της καθημερινής ζωής. Κατά τη διάρκεια της γιορτής θα έρθουμε σε άμεση επαφή με ανθρώπους που με δημιουργικό τρόπο θα μοιραστούν την πολύτιμη γνώση  τους μέσα από εργαστήρια, σεμινάρια, παρουσιάσεις και προβολές.”

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα αναρτηθεί σύντομα στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ σην οποία μπορείτε να βρείτε και άλλες πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ και την οργάνωσή του.

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε εκεί!